Lazer Epilasyon
Lazer epilasyon vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve güvenilir yoludur.Kullanilan lazer sisteminden çıkan belli dalga boyundaki ışık ile cilde zarar vermeden kıl kökünun yok edilmesi prensibine dayanir. Tüm dünyada 20 yıldır kullanılan bir yöntemdir.
Lazer epilasyon vücudun hangi bölgelerine yapılabilir?
Lazer tedavisi ile vücudumuzun her bölgesindeki istenmeyen tüyler yok edilebilir.
Hangi yastan itibaren Lazer Epilasyon yapilabilir?
Kız çocuklarında ilk adeti gördükten ve hormon düzeyi stabil hale gelip düzenli adet görmeye başladıktan sonra yapılabilir.
Erkeklere de lazer epilasyon yapilabilir mi?
Evet. Özellikle sakal üstü bölge ,elmacık kemiklerinin üzerindeki bölgeye, kaş arası, kulak, boyun, ense, sırt, omuz, kol ve göğüs ön duvarına uygulanabilir. Ayrıca kaş inceltme ve şekillendirmede de kullanılabilir.
Lazer epilasyon için en uygun cilt tipi ve tüy tipi hangisidir?
Eskiden sadece açık renk cilt tipi ve koyu renk ve kalın tüyleri olan kişilerde etkin sonuç alınabilirken yeni üretilen Long pulse + Short pulse Super Nd:YAG gibi lazer sistemleri ile koyu esmer renkli ciltler de dahil olmak üzere tüm renkteki cilt tiplerinde etkin sonuçlar alınmaktadir.
Yaz aylarinda lazer epilasyon yaptırmak sakıncalı mıdır?
Eski lazer sistemlerinde yaz aylarında yanık ve lekelenmeye neden olabildiği için seanslara ara verilirdi. Ancak yeni geliştirilen süper Nd:YAG gibi lazer sistemlerinde bu tarz yan etkiler olmadığı için yaz aylarında uygulama yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Lazer epilasyonda kullanılan cihazların birbirinden farkı nedir?
Gelişen teknolojiyle birlikte tıp dünyasının birçok alanında kullanılmak üzere hergün yeni bir lazer üretilmektedir. Lazer epilasyonda kullanılan cihazlar; lazer ışığının dalga boyuna, soğutma sistemine, büyük alanları otomatik olarak tarama yapabilme özelliğine, hızına, etkinliğine bağlı olmak üzere farklar göstermektedir. Kullanilan cihazların güvenilir ve etkin olmasi icin mutlaka FDA onaylı olması gerekir.
Lazer epilasyonda neden birden fazla seansa ihtiyaç duyulur?
Vücudumuzdaki tüyler, gelişimleri sırasında anagen, katagen ve telogen diye adlandırılan üç evre geçirirler. Lazer ışığının kılı harap edebilmesi için o kıl kökünün anagen evre denen büyüme döneminde olmasi gerekir. Uygulama yapılan bölgedeki tüylerin ancak % 10 ile 30' u anagen evrede bulunur.Bu yüzden uygulama sırasında sadece onlar kalıcı olarak dökülür, diğerleri etkilenmez. dışarıdan gözle bakarak kılın hangi evre de olduğunu anlamak mümkün değildir. Bu yüzden lazer uygulamaları seanslar halinde yapılır. Seanslarin sayısı 4 ile 8 arasında değişir. Altta yatan hormonal bozukluğu olanlarda ise bu seansların sayısı artabilir.
Seans aralıkları kaç gündür?
Lazer uygulamaları genellikle yüz bölgesinde 4-6 hafta, vücutta ise 8-10 hafta aralıklarla yapılır.
Lazer epilasyona başlamadan önce nasıl bir hazırlık yapılır?
En az 15 gun önceden ağda, cımbız veya tüy dökücü krem kullanımı kesilir. İlk görüşmede doktor kullanacağı cihazi ve dozu belirlemek icin tüyün rengini , kalınlığını ve yoğunluğunu değerlendirir. Altta yatan herhangi bir hormonal neden olup olmadığını araştırır. Uygulamaya gelmeden 2-3 gün önce vucuttaki tüyler jilet ile yüzdeki tüyler ise ince uçlu makaslarla kısaltılır. Makyaj veya herhangi bir krem, losyon kullanılmışsa onlar vucuttan temizlenir.
Her bir uygulamanın süresi ne kadardır?
Uygulama süresi tedavi edilecek alanın genişliğine ve lazer sisteminin hızına bağlıdır. Örneğin bilgisayar kontrollü yeni lazerler ile koltuk alti 2-3 dakika, tüm sırt bölgesi yarım saatte, bacak bölgesi bir saatte tedavi edilebilmektedir.
Lazer ışığı güvenli midir?
Lazer sisteminden çıkan ışığın vücuda hiçbir zararı yoktur. Sadece direkt göze gelmesini önlemek için koruyucu gözlük takılması yeterlidir.
Lazer epilasyon uygulamasının yan etkileri nelerdir?
Uygulama bölgelerinde hafif kızarıklık ve kıl köklerinde küçük kabarçıklar oluşabilir fakat 24 saat içinde genellikle kaybolur. Çok nadiren kızarıklık daha uzun sürebilir. Yine nadir olarak cilt renginde hafif açılma veya hafif koyulaşma da olabilir. Bir süre sonra bu renk değişiklikleri de tamamen düzelir. Gelişmiş sistemler de yan etkiler yok denecek kadar azdir. Uygulayici hatalarina bağlı olarak yanık ve lekeler oluşabilir.
Lazer uygulaması sırasında ağrı hissedilir mi?
Uygulama sırasında ağrı olup olmaması lazer sisteminin teknik özelliklerine ve kişinin ağrı eşiğine bağlıdır.Genelde uygulama sırasında cilde lastik çarpmasi gibi belli belirsiz bir acı hissedilebilir. Sciton Profile lazer sistemleri gibi son kuşak lazerlerde çok güçlü bir soğutma sistemi ile cilt,10 dereceye kadar soğutulabilmekte ve uygulama sırasında ağrı meydana gelmemektedir.
Lazer tedavisinin sonuçları kalıcı mıdır?
Lazer epilasyon uygulamasının sonuçları %80-90 oranında kalıcıdır. %10-20 hastada tedavi bittikten sonra 5-15 yil icinde tekrar seyrek olarak tüyler çıkabilir. Bu yeni çıkan tüylere de 1-2 seans uygulama gerekebilir. Ayrıca hormon bozukluğu tedavisi için verilen ilaçların düzenli kullanılmaması da tedavi sonrası yeni tüylerin çıkmasına yol açabilir.